Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí párky

Autor receptu: kuchtíkv ševmistr (23 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Předsolené hovězí maso a vepřové protočíme v mlýnku o průměru 2 mm. Do kutru dáme hovězí maso a s částí vody vymícháme, přidáme hovězí prát a vymícháme se zbytkem vody, v níž jsme rozmíchali koření. Přidáme mouku a vepřové maso a mícháme nejlépe ručně, až vytvoříme jemnou hmotu.
  2. Zamíchanou směs plníme do vepřových střev a zaštipujeme o váze 70 g nebo párek jen 3 x až 4 x protočíme. Zavěsíme na holeň, po oschnutí v teple udíme a zbarvením kouřem zauzujeme a pak dovařujeme, párky udíme do zlato hnědé barvy asi 50 minut, dovařujeme při teplotě vody 71-75 C po dobu 10-15 min po vaření prudce zchladíme studenou vodou a znovu rozvěsme a nechme s holi oschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!