Těsto: 200g másla nebo rostlinného tuku, 3 žloutky, 200g cukru moučky, 310g hladké mouky Náplň: 150g másla, 100g cukru moučky, 50g kakaa, 2 lžíce rumu + čokolád. poleva na ozdobu Změklý tuk nakrájíme na menší kousky a vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky a na konec vmícháme prosátou mouku. Plech vyložíme pečícím papírem, těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na papír stříkáme malé podlouhlé piškotky. V troubě předehřáté na 180°C je pečeme asi 15 minut. Tuk nahřejeme, s cukrem a rumem vyšleháme do husté pěny. Po částech přidáme kakao a vymícháme hladký krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Vychladlé piškoty slepujeme po dvou k sobě připravenou čokoládovou náplní a do poloviny namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Dáme na kuchyňskou mřížku a necháme ztuhnout.