Začneme kváskem: Sušené droždí v misce smícháme s cukrem a třeme společně tak dlouho, dokud nevznikne kašička. Poté ohřejeme mléko na takovou teplotu, aby bylo vlažné a 100ml odlijeme do misky k droždí a vše promícháme. Necháme 10 minut odstát. Mezitím si do mísy prosijeme obě mouky, přidáme žloutek, sůl, sádlo a zbylé mléko. Nakonec vmícháme i vzešlý kvásek. Těsto v míse vařečkou propracujeme, poté vyklopíme na vál a pořádně prohněteme, minimálně 10min. Poté bochánek vložíme zpět do mísy, poprášíme hladkou moukou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Až těsto vykyneme, rozdělíme ho zhruba na 10 kusů, ze kterých tvoříme houstičky či bulky. Ty pak přemístíme na plech, přikryjeme utěrkou a ještě 30min necháme kynout. Poté potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme semínky. Pečeme asi 20min na 180°C. Po upečení přikryjeme housky utěrkou a necháme vychladnout.