Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí rajská omáčka z čerstvých rajčat

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Na másle zpěníme cibulku a vložíme koření - bobkový list, nové koření , celý pepř a cukr- který necháme lehce zkaramelizovat.
  2. Potom přidáme nakrájená čerstvá rajčata a přilijeme vývar z hovězího masa a dobře promícháme,
  3. Přidáme ostrý kečup (není podmínkou, jde to i bez něj), občas mícháme aby se omáčka nepřichytila a vaříme asi 30 minut, dokud nejsou rajčata uvařená a oddělená od slupky.
  4. Podle chuti osolíme,nebo osladíme.
  5. Hladkou mouku rozmícháme s vodou na jemnou řídkou kaši, kterou přidáme k rozvařeným rajčatům a ještě 10 - 15 min za občasného míchání povaříme.
  6. Nakonec přidáme špetku drceného tymiánu, poté omáčku propasírujeme přes cedítko.
  7. Můžeme přidat ,ale již bez vaření, 3 lžíce šlehačky na zjemnění

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |2. června 2013
vyzkouším Odpovědět
honzíček |27. května 2013
mnam výborné Odpovědět
Arabela |26. května 2013
Je to mňamka, uložím a každopádně vyzkouším. Ivanko, díky. :-) Odpovědět
ehm |24. května 2013
-))) Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Taky bych rád ochutnal, tenhle recept ;-) Odpovědět
planeta |13. května 2013
šlehačka dobře zjemní omáčku Odpovědět
lucie.urbankova.5 |13. května 2013
máme moc rádi Odpovědět
sari |12. května 2013
klasika ale výborna Odpovědět
A |11. května 2013
do rajské šlehačku ? Odpovědět
suchohribek |6. května 2013
Dala bych si. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!