Na másle zpěníme cibulku a vložíme koření - bobkový list, nové koření , celý pepř a cukr- který necháme lehce zkaramelizovat.
Potom přidáme nakrájená čerstvá rajčata a přilijeme vývar z hovězího masa a dobře promícháme,
Přidáme ostrý kečup (není podmínkou, jde to i bez něj), občas mícháme aby se omáčka nepřichytila a vaříme asi 30 minut, dokud nejsou rajčata uvařená a oddělená od slupky.
Podle chuti osolíme,nebo osladíme.
Hladkou mouku rozmícháme s vodou na jemnou řídkou kaši, kterou přidáme k rozvařeným rajčatům a ještě 10 - 15 min za občasného míchání povaříme.
Nakonec přidáme špetku drceného tymiánu, poté omáčku propasírujeme přes cedítko.
Můžeme přidat ,ale již bez vaření, 3 lžíce šlehačky na zjemnění