Na másle zpěníme cibulku a vložíme koření - bobkový list, nové koření , celý pepř a cukr- který necháme lehce zkaramelizovat.
Potom přidáme nakrájená čerstvá rajčata a přilijeme vývar z hovězího masa a dobře promícháme,
Přidáme ostrý kečup (není podmínkou, jde to i bez něj), občas mícháme aby se omáčka nepřichytila a vaříme asi 30 minut, dokud nejsou rajčata uvařená a oddělená od slupky.
Podle chuti osolíme,nebo osladíme.
Hladkou mouku rozmícháme s vodou na jemnou řídkou kaši, kterou přidáme k rozvařeným rajčatům a ještě 10 - 15 min za občasného míchání povaříme.
Nakonec přidáme špetku drceného tymiánu, poté omáčku propasírujeme přes cedítko.
Můžeme přidat ,ale již bez vaření, 3 lžíce šlehačky na zjemnění
Vypadá to dobře, zkusím-), ještě bych vynechala tymián a dala špetičku skořice
Odpovědět
Lucie10 |20. března 2013
Ukládám na vyzkoušení
Odpovědět
planeta |6. března 2013
tymián se dávat nemusí, ale máš pravdu z domácích rajčat je nejlepší, já to ani jinak neumím
Odpovědět
Aidel |4. března 2013
Teda, musím vyzkoušet :)
Odpovědět
david.kruml.1 |18. prosince 2012
z rajčat už to snad nikdo nevaří a přitom je to taková dobrota ale s rajčat ze supermarketu to prostě nejde to nikdo ani nezkoušejte!!!!!!! jen ten tymián mi tam moc nesedí
Odpovědět