Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí rajská omáčka z čerstvých rajčat

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Na másle zpěníme cibulku a vložíme koření - bobkový list, nové koření , celý pepř a cukr- který necháme lehce zkaramelizovat.
  2. Potom přidáme nakrájená čerstvá rajčata a přilijeme vývar z hovězího masa a dobře promícháme,
  3. Přidáme ostrý kečup (není podmínkou, jde to i bez něj), občas mícháme aby se omáčka nepřichytila a vaříme asi 30 minut, dokud nejsou rajčata uvařená a oddělená od slupky.
  4. Podle chuti osolíme,nebo osladíme.
  5. Hladkou mouku rozmícháme s vodou na jemnou řídkou kaši, kterou přidáme k rozvařeným rajčatům a ještě 10 - 15 min za občasného míchání povaříme.
  6. Nakonec přidáme špetku drceného tymiánu, poté omáčku propasírujeme přes cedítko.
  7. Můžeme přidat ,ale již bez vaření, 3 lžíce šlehačky na zjemnění

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

J |5. května 2013
vyzkousim Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
ukládám, vyzkouším :) Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
hm lakavé zkusim Odpovědět
cesalky |3. května 2013
zajímave, originální v Odpovědět
roxana-zdena |30. dubna 2013
Vypadá to dobře, zkusím-), ještě bych vynechala tymián a dala špetičku skořice Odpovědět
Lucie10 |20. března 2013
Ukládám na vyzkoušení Odpovědět
planeta |6. března 2013
tymián se dávat nemusí, ale máš pravdu z domácích rajčat je nejlepší, já to ani jinak neumím Odpovědět
Aidel |4. března 2013
Teda, musím vyzkoušet :) Odpovědět
david.kruml.1 |18. prosince 2012
z rajčat už to snad nikdo nevaří a přitom je to taková dobrota ale s rajčat ze supermarketu to prostě nejde to nikdo ani nezkoušejte!!!!!!! jen ten tymián mi tam moc nesedí Odpovědět
Terezka|10. srpna 2016
Dnes jsem vařila a je výborná :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!