Brambory vařte 15–20 minut doměkka. Mezitím vlijte mléko do pánve s vyšším okrajem, osolte a opepřete a přiveďte téměř k varu. Poté do mléka vložte rybu a na mírném plameni vařte 5–10 minut, dokud se nezačne rozpadávat na jednotlivé plátky. Rybu vyjmete z mléka a osušte ji, mléko vylijte a pánev omyjte a osušte. Brambory sceďte, dejte do pánve a na mírném plameni je nechte zaschnout. Pak je rozmačkejte, přidejte k nim hořčici, majonézu nebo tatarku, jarní cibulku, kůru z citronu, petrželku a kousky ryby. Podle chuti osolte a opepřete. Rukama udělejte z hmoty 8 karbanátku. Obalte je v trojobalu: nejprve v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a obalte ve strouhance. Smažte z obou stran dozlatova. Podávejte se skrojky citronu.