1 díl sojových bobů, 8 dílů vody, špetku soli + plátýnko Pokud chcete ochucené mléko pak cukr, skořici nebo pravou vanilku dle chuti. Sojové boby přes noc namočte. Do dalšího dne by měly změknout a zdvojnásobit svůj objem. Pokud tomu tak není, nechte je namočené dokud se tak nestane. Vodu slijte a boby důkladně propláchněte, dále je nutné boby odšlupkovat (ve šlupkách je dost škodlivin). Nejlépe se to dělá tak, že boby ponoříte do vody a oběma rukama je o sebe třete dokud se šlupky neoddělí, jsou lehké takže zůstanou na hladině, jednoduše je scedíte. Po částech pak rozmixujte boby na kaši, trvá to asi 3-5 minut. Přes plátýnko důkladně přeceďte (ta hmota co vám zbyde se jemnuje Okara a dá se použít do pečení, takže nemusíte vyhazovat). Samotné mléko přiveďte do varu, pak stáhněte plamen přidejte špetku soli, eventuelně cukr, vanilku nebo celou skořici a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Při vaření mléko sledujte, rádo totiž vybublává. Nechte schladit na pokojovou teplotu, seberte škraloup, pokud se vytvoří. Uchovávejte v lednici, kde vydrží až 1 týden.