Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí svíčková

Autor receptu: candlemania (57 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso prošpikujeme hranolky slaniny(jde to skvěle pokud ji dáme na půl hodiny do mrazáku) a opečeme na oleji nebo oleji s máslem(nebude se připalovat). Vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu nahrubo nastrouhanou a cibuli, jakmile mrkev pustí barvu přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, koření, přilejeme ocet, vložíme maso a zalijeme vroucím vývarem. Vložíme hrnec či pekáč i s poklicí do trouby a pečeme do změknutí masa(tj. asi 1,5-2hod ve středně vyhřáté troubě).Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme. Je-li třeba zahustíme hl.moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme(mouku je třeba provařit min 20min.), podle potřeby dosolíme. Zjemníme smetanou, dochutíme citronem a lístkem másla, již nevaříme. Podáváme s housk. knedlíkem. Kdo má rád tak může také přidat plátek z citronu , smetanu a brusinky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzíček |28. května 2013
klasika mnam výborná Odpovědět
ka002 |28. května 2013
mňam - svíčková, recept ukládám Odpovědět
candlemania |20. května 2013
joo manžel se po ní taky může utlouct :-) Odpovědět
Konato |20. května 2013
Tu mám moc rád. Odpovědět
maruskaji |19. května 2013
Vyzkousim. Odpovědět
beaa |18. května 2013
dělaváme :-) Odpovědět
Aidel |18. května 2013
Tu můžeme :-) Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |17. května 2013
Mňam Odpovědět
KarelKarel|5. září 2013
zase jiná svíčková :) Odpovědět
Croissant|16. srpna 2013
výborná Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!