Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí tagliatelle se smetanovým špenátem a slaninou

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: 2
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 1 hod.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Nejdříve si připravíme těsto na těstoviny - doporučuji si pomoci kutrem, takže všechny suroviny na těstoviny (150 g semolínové mouky, 150 g hladké mouky, 3 vejce, 1 lžíce olivového oleje a trochu soli) dáme do kutru a zpracujeme si těsto. To si přendáme na vál a ještě ručně propracujeme. Těsto dáme do mikrotenového sáčku a dáme ho na hodiny odpočinout do lednice.
  2. Dále si připravíme špenát - který si pečlivě propereme a pár minut povaříme v osolené vodě, aby nám změkl. Scedíme a necháme okapat. Připravíme si slaninu - nakrájíme ji na kostičky o velikosti dle libosti.
  3. Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme min. na čtyři díly a buď ručně vyválíme na co nejtenčí placky (těstoviny vařením trochu nabydou), srolujeme a nakrájíme na širší nudle a nebo použijeme strojek na těstoviny a nástavec na tagliatelle. Špenát osmahneme na troše másla, osolíme a prolisujeme stroužek česneku, zalijeme smetanou a chvíli povaříme dokud smetana nezhoustne. Zároveň uvaříme těstoviny v osolené vodě s trochou olivového oleje - těstoviny budou hotové až vyplavou na hladinu. Kostičky slaniny opečeme do zlatova. Těstoviny dejte do pánve ke špenátu a promíchejte. Hotové těstoviny se smetanovým špenátem na talíři posypte kostičkami slaniny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

spinner|8. května 2018
Dotaz Dobrý den,...kutr je mlýnek na maso. Tím se to jako propracuje? Děkuji za odpověď Josef Jurda P.s. Nejlépe na e-mail jujo@centrum.cz Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!