Hned úvodem musím upozornit na to, abychom v žádném případě nepoužili obyčejný -tvaroh- z vaničky, je k tomu účelu naprosto nevhodný. Nejlíp by bylo použít tvaroh domácí, nebo kostku tvarohu zabalenou v papíře, nebo tvaroh na strouhání, - a to je úplná bomba. Tvaroh dáme do misky, přilejeme šlehačku, nastrouháme do něj na jemném struhadle Goudu, přisypeme sušenou zeleninu / já přeseji na jemném cedníku Vegetu a použiji zeleninku z ní / a přidáme sůl. Sýr se zeleninkou z vegety pak po ní hezky voní. Všechno dobře promícháme a dáme volně do sklenice se závitem. Směs nestlačujeme. Víčko dobře dotáhneme, ale sýr denně na pár minut na vzduchu provětráme. Sklenici s upraveným tvarohem ponecháme v teple, např. v kuchyni cca tři dny. Doba zrání je odvislá na teplotě, ve které se sýr nachází. Složky v sýru se hezky spojí. Nyní přejdeme k jeho další úpravě. Na pec dáme hlubší pánev, rozpálíme ji a dáme do ní rozpustit máslo. Když je máslo rozpuštěno, přidáme směs a mícháme tak dlouho, až se tvaroh mírně rozpustí jako jemný krém a začne houstnout. Jeho hmotnost se podstatně sníží vyvařením vody... Tehdy pánev odstavíme. Najdeme si nějaký přiměřeně veliký kelímek, postavíme jej do kastrolu se studenou vodou, aby se horkým sýrem nerozpustil a nalejeme do něj sýr. Kelímek dáme na chvíli vychladit do lednice. Po vychlazení sýr lehce vyklopíme jako bábovku z formy na talíř. Obložíme jej nějakou zeleninkou, anebo třeba i šunkou nebo čímkoliv, na co máme právě chuť a můžeme začít hodovat. Jako příloha se doporučuje čerstvý chlebík. Přeji dobrou chuť.