Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochalžení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže uměleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu,okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sáčky, masovou směs do nich nalijeme, oba konce důkladně zavážeme, tlačenky obvážeme provázkem a dáme vařit. Po dosáhnutí varu teplotu snížíme a vaříme pouze při 85-90 stupních. Po chvilce varu obal tlačenek propícháme, aby odešla mastnota. Tlačenky vaříme 2 a 2 1/2 hodiny, podle velikosti. Vařenou tlačenku opláchneme, položíme na vál, po chvíli obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout.