Tlačenka 1 2 vepřová kolena, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky drceného černého pepře, sůl. Kolena vaříme v osolené vodě s česnekem do změknutí. Maso vyndáme, nakrájíme na kostky a polévku necháme vyvařit asi na 4dl tekutiny, přecedíme. Přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, drcený pepř, nalijeme na nakrájené maso a promícháme. Naplníme do mikrotenového sáčku a postavíme do užší nádoby. V sáčku necháme tlačenku ztuhnout do druhého dne. Tlačenka 2 2 prasečí nožičky, 1 zadní vepřové koleno, 1 vepřové srdce, pokud máme nějaké odřezky masa - přidáme, sůl, pepř mletý i celý, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, kmín drcený V papiňáku uvaříme maso doměkka s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koření dáváme podle vlastní chuti, nešetříme! Směs nacpeme do sáčku (nebo střeva na tlačenku), nejlépe dvojitého,a na obou koncích pevně podvážeme. Ponořené vaříme 2 hodiny, občas otočíme vařečkou, aby nedošlo k protržení. Po vychladnutí krájíme na kolečka. K tlačenkám se hodí chléb, na talíř můžeme přidat cibuli a ocet. Tlačenkové rizoto Na pánvi zpěníme cibulku, na ni dáme tlačenku a prohřejeme, až se rozpadne na jednotlivé kousky. Okořeníme dle chuti a smícháme s uvařenou rýží.