Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí tymiánový sirup

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrůlku vlijte studenou vodu a vsypte do ní cukr. Nechte společně na mírném plameni svařit tak, aby se cukr zcela rozpustil. Na hrnek vody budete potřebovat cca 12g tymiánu. Sušený nebo čerstvý. Stáhněte z „ohně“ a vsypte tymián. Nic neceďte, tymián nechte v cukrové vodě louhovat až do úplného vychladnutí. Klidně přes noc. Pak už jen přeceďte nejlépe přes sítko nebo plátýnko. Pokud jste použili méně cukru, můžete dosladit medem a dodat sirupu další účinné látky. Nalíváme do skleněných lahviček a uchováváme nejlépe v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!