Tradiční
Recepty
Přihlášení
Registrace
Staňte se našimi fanoušky na:
RECEPTY
SEZÓNA
ŽEBŘÍČKY
MŮJ PROFIL
VLOŽIT RECEPT
Tradiční recepty
Recepty
Sladké recepty
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Další fotografie
Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Autor receptu:
asona
(237 receptů)
asona
Množství:
neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava:
neuvedeno
PT0M
Vaření:
30 min.
PT30M
Speciální kritéria:
neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených
Tisk
Přidat do oblíbených
Ingredience
smetana ke šlehání
2 plátky želatiny
150 g cukru krupice
75 g cukru moučka
250 g mascarpone
100 g jahod
250 ml smetany
1/2 vanilky (lusk)
5 žloutků
Pracovní postup:
Budeme potřebovat kuchyňský teploměr. Z vanilkového lusku vyjmeme semínka a ty pak přidáme ke žloutkům. Společně šleháme 10 minut do pěny.
Namočíme želatinu do vody.
Cukr svaříme se 150 ml vody, když začne bublat (110 °C), zašleháme do žloutkové pěny - máme nejvyšší otáčky, aby se žloutky nesrazily.
Přidáme želatinu, vše dáme do velké mísy s vodou a ledem a za stálého šlehání snížíme na teplotu 20 °C.
Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme mascarpone a celé to vmícháme do žloutkové směsi. Naplníme formičky na muffiny a dáme do mrazáku.
Jahody vyšleháme s moučkovým cukrem.
Zmrzlinu podáváme s kopečkem šlehačky přelité jahodovou omáčkou.
Zkuste také
Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
Sváteční koláčky
100
4
4
Roláda s mákem a jablky
60
5
4
Broskvový nepečený dortík
100
76
177
Taštičky z tvarohového těsta
45
7
9
Komentáře a dotazy…
Přidejte komentář:
Prosím napište, jaký typ poznámky chcete nechat:
Komentář
Dotaz
Odeslat
Pro vkládání komentářů se
přihlašte
, prosím.
Komentáře
Dotazy
objev
|
7. července 2015
dobrota
Odpovědět
sonizna
|
7. července 2015
Zkusím
Odpovědět
asona
|
7. července 2015
Přidáním ovoce získáme různé druhy zmrzliny - skvělá je i hrušková
Odpovědět
asona
|
7. července 2015
S mascarpone je to skvělé
Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!
×
Vyžadováno přihlášení
Pro tuto akci je nutné
přihlásit se
.