Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí vanilkový a moučkový cukr

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cukr použijeme jaký potřebujeme a jaký nám vyhovuje, ať už je to krupice, moučka nebo třtinový. Varianta č. 1: Cukr nasypeme do uzavíratelné sklenice a přidáme nakrojený lusk. Takto necháme dva týdny odležet a pak vanilkový lusk vyndáme. Pokud nechcete čekat, je možné vyškrábnout dužinu lusku a společně s cukrem promíchat v mixéru. Oba postupy mají však tu výhodu, že máte jistotu, že se jedná skutečně o vanilkový cukr a je zcela přírodní. Varianta č. 2: Krupicový cukr nasypeme do kuchyňského mixéru a přidáme k němu celé vanilkové lusky. Mixujeme tak dlouho, až bude vanilka rozmixovaná na malé kousíčky (zbudou z ní vlastně černé tečky). Domácí vanilkový cukr používáme nejen při pečení cukroví, ale i například při slazení mléčné rýže, dezertů nebo krupicové kaše. MOUČKOVÝ CUKR si můžeme také připravit doma. Do mixéru nasypeme 250g cukru krystal nebo krupice a sekáme 20 vteřin .... a nemusíme hned běžet do obchodu pro moučkový cukr. :-))

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |13. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Alma |16. dubna 2014
uloženo, určitě se hodí Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!