Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí věnečky

Autor receptu: Morgaina (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu, sůl a Héru přivedeme do varu a přisypeme mouku a vypracujeme těsto až odpadá od hrnce, odtavíme od plotny. Těsto nesmí mít hrudky. Zchladíme ve vodní lázni a do vlažného těsta vpracujeme postupně všechna vejce. Na plech pomocí zdobítka vstřikujeme kolečka. Pečeme na 200°C/180°C cca 20 min až 25minut. !!!!15 min neotvírat troubu!!!! Je to odpalované těsto! Po vychladnutí plníme krémem. Z mléka, cukru (dejte podle chuti, já zde mám uvedeno méně) a pudingu uvaříme kaši, ve vodní lázni zchladíme a přidáme máslo nakrájené na plátky poté dáme žloutek a rum. Vyšleháme. Plníme věnečky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

J |3. června 2013
vyzkouším Odpovědět
mikotka |27. května 2013
nádhera Odpovědět
Morgaina |12. května 2013
vzhledově je to o štěstí...někdy jdou skoro perfektní a jindy mi ujede ruka a škoda se dívat, ale chuť je ta hlavní :D Odpovědět
candlemania |12. května 2013
nečekala jsem, vždycky jsem dělala věnečky z krabice - ale kupodivu na poprvé a docela jsem s výsledkem spokojená, vyzkouším ještě párkrát a snad to vyšperkuji tak jak to máte vy, myslím vzhledově - ale chuťově výborné. moc díky :-) Odpovědět
dajul |9. května 2013
dobrota Odpovědět
Morgaina |4. dubna 2013
pokud se dbá na to neotvírání trouby, tak není s tímto těstem problém Odpovědět
Anna1960 |31. března 2013
nevím proč, ale mám respekt z odpalovaného těsta budu muset vyzkoušet Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
nikdy sa mi nepodaria,musím skúsiť tento recept,dakujem Odpovědět
Vladenka |23. března 2013
miluji je Odpovědět
janka0408|27. srpna 2013
vyskusam...milujem venceky... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!