Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí vepřovka

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Budete potřebovat: 1 kg prorostlejšího bůčku bez kosti,1 kg plecka, 1/2 lžičky mletého bílého pepře, 3 lžičky pragandy, 2 lžičky mletého cukru, česnek Kůži z 1 kg prorostlejšího bůčku bez kostí odřízneme, bůček nakrájíme na kostky cca 3×3 cm, 1 kg plecka na cc 2×2 cm, vše naložíme s 1/2 lžičkou pepře, 3 lžičkami pragandy nebo mořské soli, 2 lžičkami pískového cukru a můžeme přidat i prolisovaný česnek. Uložit v chladu na 3 dny a občas rukou promačkat. Vaříme v papiňáku (asi 1,5 hodiny) ve 400-500ml vody s odřízlou kůží z bůčku (vcelku). Potom maso rozšťoucháme, kůži rozemeleme nebo rozmixujeme a přimícháme k masu. Plníme do sklenic a zavařujeme aspoň 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. dubna 2015
domácí vepřovku dělám taky, ale jinak, tuhle taky vyzkouším, ukládám Odpovědět
mochomůrka |16. září 2014
dělávám ale jen z bůčku Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
nemá chybu Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
david.kruml.1 |28. července 2014
skvělé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!