Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí vídeňská bábovka

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo, oddělené žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citrónovou kůru, vanilku, mléko a špetku soli. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přimícháme do těsta. Přidáme oprané rozinky a spražené ořechy a z bílků ušlehaný tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Formu vymastíme a hrubou moukou vysypeme. Pečeme v troubě zpočátku zvolna, později přidáme na teplotě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Konato |31. května 2014
Vyzkouším, ať mám něco ke kávě. Odpovědět
Januse |20. června 2013
výborná Odpovědět
honzíček |22. května 2013
ke kávičce Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
bábovky su super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!