V misce smícháme droždí s medem a trochou vlažného podmáslí, necháme vzejít kvásek. Pak přidáme sůl, olej, zbytek podmáslí a obě mouky. Zaděláme vláčné těsto, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě. Těsto pak rozdělíme na 4 díly a z každého dílu uplácáme 3 žemle. Přendáme je na plech s pečícím papírem, každou žemličku nahoře podélně nařízneme, přikryjeme znovu utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout. Nakonec je potřeme vodou a posypeme semínky např. slunečnicovými, můžeme i hrubou solí. Pečeme asi 25 minut na 175°C. Místo kostky droždí můžeme použít 1 sáček sušeného bio droždí Rapunzel. Droždí důkladně promícháme s prosátou moukou a zpracujeme s dalšími přísadami dle receptu. Není nutno předem rozmíchat v tekutině! Těsto necháme vykynout jako obvykle.