Jelikož jsem holka z Moravy, tak tady máte recept, na pořádné ,,domácí,, škvarky. Pamatujte, nejlepší škvarky jsou od domácího prasete ! Škvarky není těžké připravit. Vepřové sádlo nakrájíme na kostky o velikosti asi 3-3 cm. Do kastrolu nalijeme trochu vody, přidáme nakrájené sádlo, zakryjeme pokličkou a zvolna škvaříme asi 20 minut. Pak pokličku odstraníme, škvarky opatrně promícháme a dále škvaříme. Musíme přitom dávat pozor, protože škvařící se kostky sádla mohou vylétnout z kastrolu. Je tedy dobré zakrýt kastrol alespoň drátěným sítem. Když začnou škvarky růžovět, slijeme tři čtvrtiny sádla do jiného kastrůlku. Škvarky s malou částí sádla necháme ještě pomalu zezlátnout, nejlépe ve vyhřáté troubě, abychom je nepřeškvařili. Hotové škvarky přimícháme ke slitému sádlu, nalijeme do sklenice a necháme ztuhnout. Poté, co ztuhly, otevřeme sklenici a mažeme na chlém, pak škvarky posolíme, dáme cibulku a pokud chcete, můžete i pažitku !. Dobrou chuť přeje Katka :)