Staňte se našimi fanoušky na:

Donutky z kefíru bez kynutí s polevou

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Krupicový cukr smícháme se zakysanou smetanou, přidáme rozšlehaná vejce a kefír. Sodu, sůl a koření prosijeme se 150 g mouky a smícháme s kefírovou směsí. Přisypeme další mouku, aby bylo těsto tak pevné, aby se s ním dalo pracovat. Vyválíme 1 cm tlustou placku, vykrájíme z ní 7 cm kolečka a z jejich středů vypíchneme kolečka o průměru 3-4 cm. Rozehřejeme olej a smažíme po dávkách 1-2 minuty z každé strany dozlatova. Na polevu smícháme moučkový cukr s mlékem, aby vznikla řídká hladká poleva. Donutky necháme vychladnout , namočíme do polevy a necháme zatuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jirinaja |22. ledna 2014
mňam Odpovědět
Proxi |18. ledna 2014
Ten je krááásnej :-) Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
svatava.adamova |6. ledna 2014
taky ukládám :) Odpovědět
pastelkat |3. ledna 2014
ukladam mezi oblibene Odpovědět
l.didinka|7. února 2014
Prosím Vás, zajímalo by mě, jak mám rozumět tomuto: "aby bylo těsto tak pevné, aby se s ním dalo pracovat"... když jsem těsto udělala přesně podle receptu a postupu, připomínalo spíše těsto na palačinky, než těsto, ze kterého bych měla vyřezávat placky.. Musela jsem tedy přisypat ještě asi 200g hladké mouky a stejně se těsto hrozně lepilo. Nějak jsem z toho udělala ty koblihy, ale po upečení jsou tvrdé.. Co dělám špatně? Má někdo podobný problém? Děkuji Odpovědět
zlatka.tejkalova|22. ledna 2014
to vypadá mooc dobře, určitě vyzkouším, Monique díky ! Syn bude mít radost ♥ Odpovědět
milena.hartigova.5|22. ledna 2014
hmm, zkusím 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!