Potřebujeme půl litru bílé šlehačky a čtvrt litru pařížské. Polovinu bílé si předěláme na super pařížskou takto: jednu šlehačku přivedeme k varu a vmícháme do ní celou tabulku čokolády, za občasného míchání necháme zchladnout a pak dáme vychladit do lednice. KORPUS: 4 vejce,4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru, 1 lžíce kakaa, špetka soli pečeme v dortové formě o průměru 16 cm. Z bílků, které jemně osolíme, vyšleháme tuhý sníh a postupně do nich vešleháme žloutka a cukr, nakonec mouku a kakao. Formu na dort (malou, já použila 16cm) vymažeme máslem a vysepeme moukou. Těsto přelijeme do formy a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme asi 35 minut (kontrolujeme špejlí). Necháme vychladnout. PLNĚNÍ: Bílou šlehačku vyšleháme se ztužovačem do tuha. Z korpusu vykrojíme elipsu (dle fota), dvakrát podélně rozkrojíme a namažeme šlehačkou a zase spojíme. Z odřezku uděláme čumáček a také spojíme šlehačkou. Se ztužovačem vyšleháme pařížskou šlehačku, potřeme jí celý povrch ježka, vytvarujeme čumák do výška a zbytek dáme na záda (do kopečku). Necháme v lednici odpočinout, než se nám vychladí čokoládová šlehačka. Ze zbytků těsta uděláme dvě "kuličky". Marcipán (cca 80g) obarvíme na červeno, lehce smícháem s 20g nebarveného marcipánu a na moučkovém cukru vyválíme na plát, který rozkrojíme na dve části a obalíme jimi koule z těsta. Vytvarujeme jablíčka a ze zbytku kuličku na čumáček. Zbylých 50g marcipánu obarvíme na zeleno, vyválíme na plát, vyřízneme lístky a nožem vyráhujeme. Uložíme do ledničky. Čokoládovou šlehačku vyšleháme (jde to ztuha) a přendáme do zdobičky. Na záda ježka stříkáme bodliny. Ježkovi uděláme z lentilek oči, z marcipánu čumáček. Jablíčko dáme na bodlinky a talíř ozdobíme lístky. Lentilkové oči dáváme až před podáváním, aby ježek nezačal "plakat" jako ten můj :-)