Korpus: Ze surovin na těsto uhněteme hladké těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout na teplém místě. Po vykynutí těsto znovu propracujeme, část si oddělíme a zbytek vytvarujeme do vymazané dortové formy. Z oddělené části rukama vyválíme dva dlouhé válečky, které do sebe zamotáme a vytvoříme jimi lem budoucího dortu. Necháme opět kynout pod utěrkou 30-40 minut. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 190° cca 25 - 30 minut. Vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout. Náplň: Mrkev, celer a měkký salám (já použila Lyoner) nastrouháme najemno, cibuli a kyselé okurky pokrájíme na drobné kostičky. Přidáme hodně změklé máslo, tvaroh, hořčici a mícháme, dokud se vše krásně nespojí. Dosolíme a dopepříme dle chuti. Korpus dvakrát prokrojíme, u horního dílu vykrojíme střed, abychom měli místo na odzoby. Potíráme lehce máslem a následně připravenou pomazánkou. Pomazánka přijde i do vykrojené části na vrchu dortu, aby ozdoby lépe držely. Ke zdobení lze použít cokoli dle vaší chuti, různé druhy salámů a jiných uzenin, sýry, čerstvá i nakládaná zelenina. Fantazii se meze nekladou.