Staňte se našimi fanoušky na:

Dort s andílkem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na korpus utřeme vejce se 4 lžícemi vody do pěny. Postupně přisypáváme cukr a citronové aroma. Mouku promícháme s prdopeč, přisijeme a vmícháme. Těsto rozetřeme do vymazané dortové formy asi 26 cm prům. Pečeme asi 30 minut na 180°C (plyn st.2-3), špejlí zkoušíme jestli je dort propečený. Necháme úplně vychladnout na mřížce, pak korpus 2x prořízneme. Na náplň uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku pudink, necháme vychladnout. Pak vmícháme tvaroh a až začne hmota tuhnout, ušleháme šlehačku a vmícháme. Vymačkáme citron, polovinu šťávy vmícháme do krému a zbytkem šťávy pokapeme dortové korpusy. Spodní korpus potřeme 1/3 krému, přiklopíme druhý korpus a potřeme druhou třetinou krému. Opatrně přiklopíme horní korpus a dort potřeme kolem dokola zbylým krémem. Kuchyňskou polevu rozpustíme podle návodu, opatrně rozetřeme na dort a kolem okraje. Surový marcipán prohněteme s moučkovým cukrem, asi 2/3 obarvíme jemně růžovou potravinářskou barvou, ze zbytku opět 2/3 obarvíme jemně tyrkysovou a zbytek žlutou barvou. Vyválíme na troše moučkového a z růžového marcipánu vyřízneme andílka, položíme na dort. Křídla a malé hvězdičky na ozdobení sukně a vlasů vykrojíme z tyrkysového marcipánu, dlouhé vlasy ze žlutého. Všechny ozdoby přilepíme trochou kuchyňské polevy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!