Jahodové věnečky
100
18
24
Z vajec oddělíme bílky a ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou se solamylem a nakonec vmícháme sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě 15 - 20 minut na 175 °C. Korpus necháme zchladnout. Na pánvi necháme při střední teplotě zkaramelizovat cukr krystal se dvěma lžícemi vody, přidáme oříšky a krátce povaříme. Necháme vychladnout a rozdrobíme. Z mléka a pudinku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem po částech přidáváme pudink. Nakonec přidáme polovinu griliáše. Korpus 2x prořízneme a potřeme krémem. Krémem potřeme i vrch a boky dortu, vrch posypeme zbylým griliášem.