Sušené a kandované ovoce nakrájíme nadrobno, přidáme oloupané a nastrouhané mandle, kokosovou moučku a nasekané ořechy. Vše přelijeme rumem a necháme alespoň do druhého dne prosáknout, aby všechny chutě dobře prolnuly. Druhý den ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, postupně zašleháme všechna vejce, vmícháme mouku s přidaným prdopeč, okapanou ovocnou směs a strouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vše důkladně promícháme. Dortovou nebo chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem nebo alobalem a potřeme rostliným olejem. Do formy vlijeme připravené těsto, urovnáme je a pečeme zvolna při 140° asi 2 hodiny. Upečený moučník necháme vychladnout ve formě, pak ho teprve vyklopíme, odstraníme papír a celý moučník pokapeme rumem. Zabalený v alobalu vydrží i několik týdnů.