Staňte se našimi fanoušky na:

Dort s třešňovou pěnou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

  1. Omyté třešně (okapané a osušené) promícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a s třešňovým likérem. Necháme asi 20 minut marinovat. Potom je necháme dobře okapat a šťávu zachytíme.
  2. Mezitím ze všech uvedených přísad zpracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme ho 30 minut v ledničce. Pak jím vyložíme dortovou formu (prům.26cm), kterou jsme před tím vymazali tukem a vysypali mandlemi.
  3. Na těsto pokládáme třešně a pečeme cca 30 minut při 200° (horkovzduch 180°, plyn stupeň 3). Ze zbylých bílků a 100g cukru ušleháme tuhý sníh, 2-3 lžícemi zachycené třešňové šťávy ho obarvíme.
  4. Sníh navršíme na třešně, dopečeme 10 minut při 225° (horkovzduch 200°, plyn stupeň 4). Dort necháme asi 10 minut chladnout ve formě, potom ho opatrně vyndáme a položíme na mřížku nebo síto a ne cháme úplně vychladnout.

Něco navíc:

Můžeme přidat šlehačku smíchanou s třešněmi, které jsme nechali marinovat v třešňovém likéru a pak rozmixovali. TIP: Praktické je vyložit formu těstem ještě před jeho chlazením. Pracujeme mokrýma rukama, teplé těsto je tvárnější. Teprve potom ho i s formou dáme na 30 minut do chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
pes |3. září 2013
jůůů Odpovědět
johny |1. září 2013
mnam Odpovědět
renda9 |1. září 2013
to vypadá lákavě Odpovědět
piskotka |1. září 2013
supr Odpovědět
Lenny |31. srpna 2013
rozhodně vyzkouším,protože s třešněmi miluji dobroty Odpovědět
Hrabča |31. srpna 2013
Paráda, to zkusím. Odpovědět
jahoda22|3. září 2013
vypadá to senzačně :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!