Staňte se našimi fanoušky na:

Dort z burizony od Suchých

Autor receptu: vera.sucha.50 (149 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej
  • +na vysypání formy, 150 g cukr moučka
  • burizony bílé rýžové, 100 g
  • 150 g zakysaná smetana
  • 200 g maliny
  • na vaření, 100 g čokoláda
  • 20 g želatina
  • 250 ml smetana

Pracovní postup:

Dortovou formu vymažte olejem a vysypte moučkovým cukrem.Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, promíchejte jí z burizony a zhruba dvě třetiny této hmoty rozetřete na dno dortové formy.Ze zbylé burizonové hmoty vytvarujte malé kuličky a nechte je na pečícím papíru ztuhnout. Do 100ml studené vody namočte želatinu a nechte jí nabobtnat.Pak jí zahřejte a rozpusťte, ale navařte ji! Maliny nechte rozmrazit nebo použít čerstvé.Ze smetany vyšlehejte tuhou šlehačku.Zakysanou smetanu oslaďte a postupně do ní vmíchejte šlehačku, rozpuštěnou želatinu a maliny. Náplň vetřete v silné vrstvě na korpus ve formě a dejte do chladu ztuhnout. Před podáváním ho ještě dozdobte kuličkami z burizonů a čokolády.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Sofii |24. září 2013
to je fakt zajímavé, maliny sice už nejsou, ale proč nezkusit s jiným ovocem.... Odpovědět
iva.hlouskova |3. července 2013
to je dobrota Odpovědět
Lucinka |29. června 2013
Vyzkouším :) Odpovědět
vera.sucha.50 |26. června 2013
já teda smetanu a zakysanou smetanu miluji a na dovršení miluji na vánoce burizonkové karamelky, takže pro mě super propojení a k tomu ty maliny, ale záleží na každého chutích Odpovědět
pavlinf |26. června 2013
mnamka Odpovědět
hana.molcarova |26. června 2013
vypadá to lákavě :) Odpovědět
kocmaruska |26. června 2013
to je asi dobrý nápad, nedovedu si představit tu chuť Odpovědět
Adriena|3. července 2013
Zajímavé, - uložím a vyzkouším, díky. Odpovědět
michelle4|26. června 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!