Staňte se našimi fanoušky na:

Dort z celozrnného chleba s třešněmi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 50g sekaných mandlí, 50g černého celozrnného chleba (lisované plátky), 100g cukrářských piškotů, 30g cukru krupice, 50g másla, tuk na vymazání formy NÁPLŇ: 500g kyselých třešní (nebo kompot), 4 lžíce bitter bylinného likéru, 70g cukru krupice, 4 listy červené želatiny, 200ml třešňové šťávy, 150ml smetany Vypeckované třešně pokapeme likérem a prosladíme 3 lžícemi cukru, asi 30 minut je necháme zakryté marinovat. Na pánvi opražíme dozlatova mandle a necháme je zchladnout. Nejlépe v mixéru rozdrobíme chléb a piškoty a 2/3 této "strouhanky" smícháme s mandlemi, máslem a cukrem. Směsí vyložíme vymazanou menší dortovou formu (prům. 22cm), okraj formy vyložíme pruhem pečícího papíru. Želatinu namočíme na 10 minut do studené vody a pak ji v troše tekutiny rozpustíme v menším hrnečku za stálého míchání. Přidáme třešňovou šťávu a marinované třešně. Třešňovou směsí potřeme těsto v dortové formě a necháme ho alespoň 4 hodiny v ledničce. Smetanu ušleháme se zbývajícím cukrem, z dortu sejmeme okruží a sundáme papír. Dort opatrně potřeme šlehačkou a ozdobíme zbylou třetinou "strouhanky". Můžeme ozdobit lístečky meduňky nebo máty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |2. srpna 2014
To jsem zvědavá, jaké to bude. Neobvyklý recept :-) Odpovědět
Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
johny |1. září 2013
mnam Odpovědět
Bábrle Inka |31. srpna 2013
Do dortu jsem použila likér "Gammel Dansk Bitter Dram", který jsem dostala. U nás asi není k sehnání, ale myslím že se dá použít jakýkoli hořký bylinný likér. Gammel Dansk obsahuje zázvor, badyán, pelyněk a bobuloviny. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!