Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Z těsta vyválíme plát 1 cm silný, vykrájíme z něj kolečka prům. 10 cm, přendáme je na plech vypláchnutý studenou vodou a v dobře vyhřáté troubě dozlatova upečeme. Želatinu namočíme do moštu na 30 minut, jahody odstopkujeme a rozmixujeme. Polovinu jahodového protlaku přidáme k namočené želatině, zahříváme a mícháme, až se želatina úplně rozpustí. Vmícháme zbylé rozmixované jahody a cukr, dobře promícháme. Vychlazenou smetanu ušleháme, pak do ní vmícháme tuhnoucí rosol. Dortíčky rozkrájíme, spodní část naplníme jahodovou šlehačkou, poklademe plátky jahod, přikryjeme vrchní částí a ozdobíme zbylou šlehačkou a jahodami. Dortíčky necháme v chladu ztuhnout.