TVAROHOVÉ 1 tmavý piškotový plát, olej a moučk. cukr na formičky; 1/2kg měkkého tvarohu, 150g moučkového cukru, 1/4l smetany 33%, 6 plátků želatiny, šťáva z 1 citronu; drobné čerstvé ovoce, čirá želatina V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a limetkovou šťávou. Plátky želatiny namočíme do studené vody, úplně jí ponoříme a necháme asi 5 minut bobtnat. Pak zahřejeme, aby se rozpustila (NEVAŘIT!) a vmícháme do tvarohu. Na konec vmícháme po částech šlehačku. Kulaté vyšší formičky (asi 8cm) vytřeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Z čokoládového korpusu vykrájíme kolečka stejné velikosti jako formičky a dáme je na dno připravených formiček. Každou doplníme tvarohem a dáme do chladu ztuhnout. Dortíčky pak opatrně vyklopíme a každý ozdobíme na vršku barevným ovocem a přetřeme čirým dortovým želé. JABLKOVÉ 1 piškot. korpus světlý a 1 piškot. korpus tenký dvoubarevný; 4 jablka, 5dl vody, 1/4l jablečného džusu, 2 sáčky vanilk. pudinku, 2 vanilkové cukry, asi 5 lžic krupicového cukru (podle kyselosti jablek), hrst rozinek, hrst pražených mandlí, 1 lžíce rumu; 1/4l smetany 33%, drobné ovoce Rozinky zalijeme rumem a necháme nasáknout. Tenký piškotový plát nakrájíme na pruhy o stejné šířce jako je výška formiček (8 kulatých formiček) a vyložíme jimi strany formiček. Z piškotového korpusu vykrojíme kolečka a ty dáme na dno formiček. Jablka nakrájíme na dílky a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, přidáme oba druhy cukru a přivedeme k varu. Pudink rozmícháme v jablečném džusu, přilijeme ho do vařících se jablek a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme z plotny, přidáme namočené rozinky a pražené mandlové lupínky, promícháme. Jablečnou směs nalijeme do formiček vyloženým piškotem, urovnáme, necháme vychladnout a do druhého dne v lednici ztuhnout. Dortíčky pak vyklopíme z formiček a každý na vršku ozdobíme šlehačkou a drobným ovocem. */ Dortíčky půjdou snadno vyklopit, když kulatým nožem objedete obvod formiček a ráfky pak stáhneme dolů.