Zavařený mramorový zákusek
100
29
31
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, ty ušleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, přidáme kakao, olej, sůl a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto upečeme ve vymazané a vysypané formě na dort. Kompot si slijeme, višně vypeckujeme, šťávu odměříme, aby jí bylo 4 dl, případně dolijeme vodou, vrátíme do ní vypeckované višně. Pudinkový prášek rozmícháme ve šťávě a svaříme na hustou směs, kterou necháme vychladit. Šlehačku ušleháme do tuha a osladíme vanilkovým cukrem. Korpus rozřízneme a namažeme višňovou směsí a šlehačkou, totéž namažeme i na vrch dortu. Posypeme hustě strouhanou čokoládou a zdobíme podle fantazie.