Staňte se našimi fanoušky na:

Dortík z jahod a sušenek

Autor receptu: Peťule.m (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 45 min.
+ 4 hodiny chlazení

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
228× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Sušenky rozdrťte pomocí válečku a jemnou drť a smíchejte s měkkým máslem. Vnitřek dortové formy vyplňte alobalem a vypracovanou směsí a poté nechte v chladničce vychladit.
  2. V troše vody (v kastrůlku nebo v mističce) nechte nabobtnat želatinu, asi po 10 minutách ji buď na plotně, nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte (nesmí se vařit!).
  3. Zvlášť ušlehejte měkký tvaroh s citronovou šťávou a polovinou cukru, zašlehejte do něj větší část vlažné želatiny a pak co možná nejrychleji pevnou šlehačku (ušlehaná sladká smetana).
  4. Zbytek želatiny rozmixujte s očištěnými jahodami (jen si pár kousků odložte na ozdobu) a zbylým cukrem. Do vychlazené sušenkové skořepiny ve formě nalijte nejprve bílou tvarohovou náplň, pak přilijte jahodovou a druhým koncem lžíce či vařečky vše zlehka promíchejte. Docílíte tak nejen na povrchu, ale i na řezu efektního červenobílého mramorování.
  5. Povrch náplně uhlaďte a dort nechte alespoň čtyři hodiny v chladu ztuhnout. Před podáváním jej ozdobte šlehačkou dochucenou cukrem a čerstvými jahodami.

Něco navíc:

Pokud se vyžíváte v dekoracích, vyberte pár pěkných jahod, ponechte jim kalich i stopku, namočte je v rozehřáté bílé čokoládě a ozdobte několika linkami tmavé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dree |4. května 2013
vypadá lákavě :) Odpovědět
snilek21 |4. května 2013
ať už je léto :-) Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
super na léto musím zkusit Odpovědět
Sofii |28. dubna 2013
Díky za nápad hlavně na ty jahůdkové ozdůbky :-) Odpovědět
mikotka |23. dubna 2013
zkusím Odpovědět
Esmé |22. dubna 2013
ukládám na vyzkoušení, zase jiná variace na cheesecake :-) Odpovědět
Romik |22. dubna 2013
pěkné Odpovědět
JanaB |22. dubna 2013
Moc pěkné fotky postupu přípravy. Odpovědět
vii |20. dubna 2013
Nádherný! Opravdu nádherný! Ukládám. Odpovědět
Žanetka |20. dubna 2013
moc pěkné!:) ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!