ZÁKLADNÍ TĚSTO - 6 vajec, 130g polohrubé mouky, 130g krupicového cukru, 1 lžíce oleje, špetka prášku do pečiva, tuk a mouka na formu Žloutky utřeme do pěny s polovinou cukru, z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a ještě chvíli šleháme. Sníh přidáme ke žloutkovému krému s olejem a moukou smíchanou s prdopeč, lehce zpracujeme (část mouky můžeme nahradit mletými ořechy, mandlemi nebo do těsta přidat kakao). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané kulaté formy a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Vychladlý korpus můžeme před zdobením podélně rozříznout a naplnit krémem nebo zavařeninou. VÁNOČNÍ VLOČKA Korpus položíme na mřížku podloženou papírem nebo plechem a potřeme rozehřátou čokoládovou polevou. Strany uhladíme nožem a necháme ztuhnout. Doprostřed korpusu položíme papírovou šablonu s vystřiženým motivem stromku, posypeme strouhaným kokosem a opatrně sundáme. Po obvodu dortu nastříkáme hvězdičky z čokládového krému a i ty posypeme strouhaným kokosem a zrovna tak strany dortu. RŮŽOVÁ ZAHRADA Bílou marcipánovou hmotu rozválíme na troše moučkového cukru na sílu asi 2 mm a vyřízneme kolo stejně velké jako je korpus, přitiskneme je na jeho vrchní plochu. Ze zbytku hmoty pak vyřízneme zoubkovaným rádýlkem větší kolo, kterým celý korpus obalíme a ozdobně vytvarujeme. Nakonec dort ozdobíme marcipánovými růžičkami a lístky - buď je koupíme hotové nebo je vymodelujeme z červeného a zeleného marcipánu. ANDĚLSKÝ SEN 3 vejce, 60g hladké mouky a 1 dl mléka ušleháme dohladka. 3 dl mléka uvedeme skoro k varu a za stálého šlehání do něj vlijeme vaječnou směs. Na mírném plameni vaříme do zhoustnutí 15-20 minut a stále mícháme. Hotový krém nalijeme do misky, přikryjeme mikrotenovou fólií a necháme vychladnout. Pak potřeme povrch a strany dortu, které posypeme strouhaným kokosem nebo ořechy. Dort ozdobíme nastříkanými růžičkami ze zbytku vanilkového krému a šlehačky, okapanými kousky ananasu z kompotu a čokoládovými hoblinkami. TIP: Pokud chcete ušetřit čas, vynásobte množství surovin třemi a upečte tři korpusy najednou. Když je dobře zabalíte a zmrazíte, vydrží až 2 měsíce. Před použitím stačí korpus vyndat z mrazničky, nechat rozmrznout několik hodin na chladném místě a pak ozdobit.