Spařené a oloupané mandle umeleme najemno. Do misky prosijeme hladkou mouku, přidáme cukr, umleté mandle a špetku skořice. Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Přilijeme ho do mouky s mandlemi, promícháme, vše lehce prohněteme a rozdrobíme na hrubou drobenku. Koláčovou formu pečlivě vymažeme máslem, na dno nasypeme polovinu drobenky a rovnoměrně ji rozprostřeme. Červený a černý rybíz obereme a na cedníku řádně propláchneme studenou vodou a necháme okapat, potom ho rovnoměrně rozložíme na připravenou vrstvu drobenky, posypeme želírovacím cukrem a zasypeme druhou polovinou drobenky. Formu s koláčem vložíme do předehřáté troubya pečeme asi 35 minut při 180°, dokud vrchní vrstva drobenky nezíská pěknou zlatavou barvu. Hotový vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.