Dršťky očistíme a okrájíme případné nečistoty. Dobře je omyjeme a celé dáme vařit do tlakového hrnce. Jakmile se začnou vařit, tak je vypneme. Vodu slijeme a dáme opět čistou. Jak začnou vařit, tak opět vypneme a vodu slijeme. Ve třetí vodě dršťky vaříme 60 - 75 minut. Po uvaření dršťky vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme tmavší jíšku. Vychladlé dršťky nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na drobno a usmažíme na 2 lžících oleje do zlatova. Zalijeme jí čistou vodou, přidáme nakrájené dršťky, sůl, mletý pepř a mletý kmín. Pomeleme kapii s česnekem a přidáme do polévky. Polévku zahustíme jíškou, povaříme a nakonec přidáme mletou sladkou papriku rozmíchanou ve lžičce sádla. Dochutíme Masoxy, nebo bujóny a majoránkou.