Staňte se našimi fanoušky na:

Dršťkovka z papiňáku

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dršťky důkladně několikrát propláchneme vodou, překrojíme je na půlky a vložíme do tlakového hrnce (papiňáku). Zalijeme je vodou tak, aby byly zcela potopené, hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 minut. Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přisypeme papriku, odstavíme z ohně, promícháme a přisypeme mouku. Opět promícháme a jíšku necháme vychladnout. Měkké dršťky vyjmeme z hrnce, vložíme do studené vody a necháme zchladnout. Do vývaru v hrnci zašleháme připravenou paprikovou jíšku a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, žampiony nakrájené na plátky a majoránku, opepříme, osolíme a necháme provářet. Dršťky nakrájíme na široké nudle, přidáme je do polévky, hrnec opět zavřeme a zvolna vaříme dalších 10 minut. Zcela na závěr přidáme do hrnce rozkrojená rajčátka, necháme je prohřát, polévku rozdělíme do talířů, každou porci doplníme zakysanou smetanou a čerstvě nakrájenými bylinkami a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitu3ka|30. dubna 2013
ukládám... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!