Staňte se našimi fanoušky na:

Dršťky po italsku od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na tento pokrm s výhodou použijeme mražené předvařené dršťky. Propláchneme je vodou a necháme okapat. Na oleji a másle opečeme nahrubo nakrájené mrkve, cibule a česnek, až karamelizují. Přidáme dršťky, osolíme a opepříme. Spaříme a oloupeme rajčata (možno nahradit jednou plechovkou sekaných rajčat) a dáme dusit k dršťkám, přidáme tři hrstě posekaných bylin. Podlijeme vínem a vývarem a necháme pomalu dusit doměkka aspoň půl hodiny, aby se chutě propojily. Pak dle potřeby zredukujeme šťávu, dosolíme nebo přidáme koření. Podáváme s pečivem nebo těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |18. řijna 2013
tok do toho jdu. Dršťky miluju a zase tolik receptů na ně není. Díky za inspiraci. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!