Drůbeží vnitřnosti na paprice 500g vnitřností bez jater, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 lžička mleté sladké papriky, vývar z kostí nebo masoxu, 1dl kysané smetany, 1 lžička hladké mouky, sůl, 1 cibule Na rozehřátém oleji a másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drůbeží vnitřnosti nakrájené na menší kousky, osmahneme, osolíme, okořeníme paprikou a zamícháme. Pak zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Když jsou vnitřnosti měkké, zalijeme je smetanou s rozkvedlanou moukou a necháme přejít varem. Jako příloha je dobrá dušená rýže nebo noky. Drůbeží droby na dobromysli 2 balíčky drůbežích drobů, mletá sladká paprika, máslo, dobromysl, sůl Drůbeží droby uvaříme, podle chuti osolíme, potřeme mletou paprikou, posypeme rozemnutou dobromyslí a opečeme na másle. Jako příloha jsou dobré vařené brambory nebo rýže a salát.