Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Játra očistíme,omyjeme a nakrájíme na menší kousky.Omyté a osušené žampiony nakrájíme na půlky.Zprudka je opečeme na oleji společně s játry.Opepřete a dejte stranou. Výpek zalijte vínem a vařte do zhoustnutí. Mrkev nakrájíme na slabé proužky a krátce povaříme v mírně osolené vodě.Hroznové víno rozdělíme na poloviny a vyndáme semínka.Cibuli nakrájíme na jemno a na zbylém oleji s máslem osmahneme do růžova. Přisypeme mouku a necháme společně zezlátnout.Rozmícháme s vývarem a asi 15-20 minut povaříme.Do základu vlijeme výpek s vínem,přidáme játra se žampiony a pozvolna dusíme asi 10 minut. Pak játra osolíme,přidáme mrkev a hroznové víno a vše prohřejeme.Podáváme s rýží.