Staňte se našimi fanoušky na:

Drúbeží játra na víně

Autor receptu: daduskaberuska (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Játra očistíme,omyjeme a nakrájíme na menší kousky.Omyté a osušené žampiony nakrájíme na půlky.Zprudka je opečeme na oleji společně s játry.Opepřete a dejte stranou. Výpek zalijte vínem a vařte do zhoustnutí. Mrkev nakrájíme na slabé proužky a krátce povaříme v mírně osolené vodě.Hroznové víno rozdělíme na poloviny a vyndáme semínka.Cibuli nakrájíme na jemno a na zbylém oleji s máslem osmahneme do růžova. Přisypeme mouku a necháme společně zezlátnout.Rozmícháme s vývarem a asi 15-20 minut povaříme.Do základu vlijeme výpek s vínem,přidáme játra se žampiony a pozvolna dusíme asi 10 minut. Pak játra osolíme,přidáme mrkev a hroznové víno a vše prohřejeme.Podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!