Staňte se našimi fanoušky na:

Drůbeží játra s "trampskou uzeninou" - zvanou / "trampské cigáro"/

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Játra proplácheme vodou a pokrájíme na menší kousky, Dáme do misky a zalijeme mlékem., Pak jsou játra křehčí měkčí a šťavnatější. /můžeme je tak nechat i přes noc/. Druhý den játra z mléka vyndáme a proplácheme vodou. Slaninu si nakrájíme na kousky a dáme do nádoby vyškvařit. Krátce předtím, než bude slanina hotová, přidáme cibuli, pokrájenou na kolečka a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme pokrájená játra, červenou pálivější sypkou papriku a malý rajčatový protlak a orestujeme, pak dál dusíme pod pokličkou. / cca 10 minut/. Když se nám játra zdají měkká, přidáme pokrájenou trampskou uzeninu "cigáro" a opět orestujeme a zamícháme. Pokud chcem mít dobrou omáčku, přidáme na zaprášení trochu mouky nebo škrobu a zalijeme takovým množstvím vývaru, kolik chceme mít omáčky. Omáčku můžeme také připravit bez vývaru, pouze s výpeku a vody. Nakonec játra ochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží. Jsou moc dobrá, není třeba moc dochucovat, chuť je výborná i tak.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |19. července 2014
Vypadá dobře Odpovědět
Teris19 |16. července 2013
zkusím Odpovědět
Lenny |16. června 2013
dobrota Odpovědět
macik |4. června 2013
zkusim Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
miri3 |28. května 2013
vyzkouším Odpovědět
zuzi |19. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Konato |19. května 2013
To mám rád, dělám podobně. Odpovědět
Anna1960 |11. května 2013
uloženo Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
ukládám, vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!