Provensálská sekaná - terinna
100
0
1
Nejdříve připravíme omáčku. Sterilované brusinky vložíme do mixéru, přidáme kečup, vymačkanou šťávu z 1/2 pomeranče a (1lžička)nastrouhanou kůru, worcester, trochu soli a pepře a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem a necháme vychladit. Drůbeží jatýrka opláchneme vodou, osušíme, opepříme je a každé jednotlivě zabalíme do plátku slaniny. Propíchneme je párátkem, aby slanina dobře držela, naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 7 minut (jatýrka musí zůstat uvnitř růžová). Upečená horká jatýrka rozdělíme na talíře a podáváme se studenou omáčkou. Nejlepší přílohou jsou opečené toasty.