Na náplň předehřejte troubu na 180°C. Omyté a osušené kuře osolte a opepřete. Přelijte vínem a zabalte do alobalu nebo dejtr do pečící nádoby s víkem. Pečte asi 90 minut, aby maso začalo odpadávat z kostí. Nechte vychladnout. Vykostěte. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a lehce opečte cibuli a česnek. Přidejte nasekané bylinky, promíchejte a ihned stáhněte z plotny. V misce smíchejte maso, bylinkovou směs včetně oleje, vyždímané vločky a špenát či kopřivy. Na těsto máslo nastrouhejte a promíchejte se smetanou. Poté vmíchejte vejce, mouku a sůl a vytvořte vláčné těsto. Zabalte do fólie a dejte na 20 minut do ledničky. Z těsta vyválejte silný obdélník a přeložte ho na třetiny. Znovu rozválejte a přeložte a zopakujte ještě minimálně jednou. Dejte opět do ledničky na 20 minut. Troubu předehřejte na 250°C. Těsto rozválejte na 1 cm silnou placku. Doprostřed kulaté nádoby vhodné na pečení dejte dnem vzhůru čajový šálek. Okolo rozprostřete masovou náplň a překryjte ji těstem. Kolem šálku těsto ořízněte. Pečte 8 až 10 minut, poté snižte teplotu na 230°C a pečte dalších 8-10 minut dozlatova.