Staňte se našimi fanoušky na:

Drůbeží roláda s pomerančovou omáčkou

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na kousky nakrájené plátky veky (bez kůrky) zvlhčíme vínem, střídku vymačkáme a smícháme s rozšlehanými vejci. Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů na vál, rozkrojíme na 2 pláty, naklepeme přes mikroten, osolíme a opepříme. Na každý plát položíme 2 plátky slaniny, polovinu nádivky a polovinu švestek, zabalíme do rolády. Obě ovážeme potravinovým provázkem, osolíme a opepříme, dáme do pekáčku a přidáme tymián a šalvěj. Pečeme 15 minuta na 200°C, pak maso podlijeme trochou vína s vodou, snížíme na 180°C a pečeme další 1,5 hodiny. Během pečení rolády otáčíme a podléváme vodou a přeléváme šťávou. Hotové zabalíme do alobalu a necháme v teple. Šťávu v pekáčku uvedeme do varu, seškrábneme do ní výpek z okrajů pekáčku a zalijeme vínem. Přidáme cukr, pomerančovou šťávu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Do šťávy pak přidáme na plátky nakrájené pomeranče a prohřejeme. Nakrájené rolády rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou s plátky pomeranče.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!