Kuřecí skelety opláchneme a vložíme do studené vody. Přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření, sůl a přivedeme k varu. Z hladiny sbíráme vzniklou pěnu. Přiklopíme a na mírném ohni vaříme nejméně 2 hodiny... Čím déle, tím lépe :) Hotový vývar slijeme a vrátíme na mírný plamen, jen aby lehce probublával. Mezi tím obereme maso ze skeletů, nakrájíme na jemno a vrátíme zpět do polévky. Mrkev a celer nakrájíme na tenké nudličky nebo malé kostičky, osmahneme na másle a dáme do vývaru. Než se nám uvaří domácí nudle necháme vývar probublávat. Na talíř dáváme nejdříve nudle a pak je zalijeme vývarem. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou, případně bylinkami. Stejně výborný je vývar i ze skeletu z kohouta či slepice.