DUŠENÉ 600g drůbežích žaludků, 1 pórek, 3 lžíce sójové omáčky, 1a 1/2 lžičky zázvoru, 1 a 1/2 lžičky cukru, necelá lžička vegety, 3 lžíce karamelu, 1 a 1/2 lžíce octa, asi 1/2 l vody, olej na smažení Žaludky očistěte a rozkrojte na 2 části. Na vyklenuté masité části udělejte do délce a napříč zářezy, až se vytvoří jakási mřížka. Pozor, řezy veďte jen napovrchu! Žaludky propláchněte 1-2x vařící vodou (v horké vodě zbělí a nakrojení se rozevře). Pak nakrájejte pórek na tenká kolečka a krátce ho osmažte v oleji, pak přidejte do kastrolu žaludky a zalijte teplou vodou. Mělo by jí být tolik, aby žaludky zakryla. Do vody dejte všechno koření a na silném ohni přiveďte vodu do varu. Potom oheň ztlumte a kastrol přikryjte pokličkou. Žaludky duste doměkka asi 1,5-2 hodiny, v závěru dušení zakápněte octem a jako přílohu můžete dát rýži. SMAŽENÉ 300g drůbežích žaludků, 2 misky nakrájeného pórku, asi 6-8 stroužků česneku, 2 lžičky vegety, olej na smažení; Zálev k naložení masa: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce brandy, 2 lžíce oleje Žaludky očistěte a odstraňte silnou kůži (může se využít do polévky). Ke smažení použijte jen čisté, libové maso, nakrájené na velmi tenké plátky. Dejte je do misky, zalijte zálevem a nechte asi 15-30 minut odležet. Pak rozehřejte pánev, nalejte do ní olej a do horkého oleje dejte plátky žaludků. Promíchejte a hned přidejte na nudličky nakrájený pórek, vegetu, sóju a nakonec česnek nakrájený na jemné plátky. Musíte pracovat rychle, protože plátky se mají smažit jen krátce. Hotové žaludky přendejte na talíře a podávejte ihned, jinak ztvrdnou.