Brambory oloupueme, omyjeme, pokrájíme a dáme vařit běžným způsobem. Do Druhého kastrolu si dáme osmahnout do zlatova nakrájenou cibulku na jemno. Když je cibulka zlatá, přidáme mleté maso ( vepřové+hovězí ) -- Já dělám půl na půl, ale můžeme použití jen jeden druh masa. Maso se po chvilce začne "drobit". Když se drobí podlejeme trochou vody, osolíme, přidáme nové koření, pepř a můžeme i bobkový list. Necháme dusit pod pokličkou za občasného promíchávání a (podlití). Maso je hotové cca za 15-20min. :) Do dalšího kastrůlku, na rospálené máslo nasypeme na jemno nakrájenom menčí cibulku, osmahneme..Necháme jí trušku "opéct" podlijeme trochou vody (můžeme i vývarem) a osladíme. Nalijeme trochu citrónové šťávy, případně lehce osolíme. Když je mrkev měkká, přisypeme hrneček hladké mouky ( rozmíchanou s trochou vody ) aby nám mrkev dala nějakou konzistenci a držela u sebe. Ochutnáme, případně dochutíme.