Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené jehněčí s bramborami

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Polovinu brambor nakrájíme na plátky, maso nakrájíme na větší kousky. Do velkého kastrolu naskládáme střídavě vrstvy jehněčího masa, cibule a brambor. Každou vrstvu osolíme a opepříme, nakonec do kastrolu nalijeme tolik vody, aby byly suroviny akorát ponořené, kastrol přiklopíme. Tekutinu přivedeme k varu, zmírníme oheň a dusíme 1 a 3/4 hodiny. Zbývající brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme na vrchní vrstvu, aby se uvařily v páře. Kastrol znovu přiklopíme a dusíme 45 minut, dokud nejsou čtvrtky brambor měkké. Šťávu podle potřeby osolíme a opepříme. Brambory, maso a cibuli upravíme na talíře a přelijeme šťávou. Nakonec porce posypeme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!