Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a orestujeme na 1 lžíci oleje. Pak orestovanou i zbytek syrové cibule dáme do mísy k ml. masu. Housku nakrájíme na malé kostičky a namočíme do mléka. Pak jí důkladně vymačkáme a dáme místo strouhanky k masu. Směs dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a přidáme vejce. Vše důkladně promícháme a dáme odpočinout tak na 10-15 min. do lednice. Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které zlehka obalíme v hladké mouce. V hluboké pánvi nebo hrnci rozpálíme zbývající olej a karbanátky na něm zprudka opečeme dozlatova z každé strany. Nakonec je asi do poloviny jejich výšky zalijeme vývarem a dusíme tak 30 min. Během potřeby je ještě můžeme trochu podlít. Hotové karbanátky vyjmeme a dáme je někam do tepla. Šťávu necháme zredukovat, v případě potřeby jí můžeme zahustit jíškou z 1 lžíce hladké mouky a 1 lžíce másla. Karbanátky jsou krásně šťavnaté a můžeme je podávat s rýží nebo bramborem.