Plněné smrže
45
0
0
Mrkev a celer nakrájíme na menší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a vše vložíme s kuřecími stehny do nádoby. Přidáme rozmarýn a zalijeme červeným vínem. Zakryjeme fólií, dáme do lednice a necháme marinovat přes noc. Druhý den vyjmeme kuřecí stehna a přes cedník slijeme víno. Zbylou zeleninu orestujeme na oleji. Po deseti minutách přidáme cukr a spolu se zeleninou zkaramelizujeme. Přidáme kuřecí stehna, zatáhneme a zalijeme červeným vínem. Vaříme doměkka asi 40 minut. Zatím vedle připravíme z mouky a másla jíšku, omáčku v závěru přípravy zahustíme. Provaříme ještě asi pět minut a dochutíme podle potřeby solí, cukrem a pepřem. Podáváme s polentou, vařenými brambory, případně s rýží.