Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené kuřádko s rozmarýnem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mrkev a celer nakrájíme na menší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a vše vložíme s kuřecími stehny do nádoby. Přidáme rozmarýn a zalijeme červeným vínem. Zakryjeme fólií, dáme do lednice a necháme marinovat přes noc. Druhý den vyjmeme kuřecí stehna a přes cedník slijeme víno. Zbylou zeleninu orestujeme na oleji. Po deseti minutách přidáme cukr a spolu se zeleninou zkaramelizujeme. Přidáme kuřecí stehna, zatáhneme a zalijeme červeným vínem. Vaříme doměkka asi 40 minut. Zatím vedle připravíme z mouky a másla jíšku, omáčku v závěru přípravy zahustíme. Provaříme ještě asi pět minut a dochutíme podle potřeby solí, cukrem a pepřem. Podáváme s polentou, vařenými brambory, případně s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

HaBo |27. února 2014
lákavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!